Életveszélyessé vált, lebontják a Dél-Dunántúl leghosszabb völgyhídját

Életveszélyessé vált, ezért elbontják a Dél-Dunántúl leghosszabb vasúti völgyhídját Zaláta és Drávasztára között. Az Ormánságban húzódód híd az 1800-as végén épült, 102 méter hosszú. Vonat közlekedett rajta Sellyéről Horvátországba.

A hidat már több, mint ötven éve senki nem használja. A Dráva felett átívelő szakaszát a II. világháború után felrobbantották. Az önkormányzat most eladta az építmény megmaradt részét, a völgyhidat elkezdték bontani. A Dél-Dunántúl leghosszabb vasúti hídját még Draskovics gróf építette. Vonat járt át rajta még a II. világháború előtt. A hidat mára már benőtték a fák és a gaz. Az drávasztárai önkormányzat csak két hónappal ezelőtt tudta meg, hogy az építmény az övék -mondta el a Független Hírügynökségnek Sáity Borbála Drávasztára polgármestere.

“A műszaki osztály szakemberei megnézték és balesetveszélyesnek, életveszélyesnek nyilvánították, az állagmegóvásra pedig az önkormányzatnak nem lett volna anyagi lehetősége.”

A hídról a 60-as években lelopták a vasanyagokat és a talpfákat. A szerkezetet csak azért nem vitték el, mert nem tudták összedarabolni. Az önkormányzat most eladta a völgyhidat egy vállalkozónak másfél millió forintért. A völgyhíd 102 méter hosszú, a szakemberek szerint körülbelül másfél hónap kell ahhoz, hogy teljesen lebontsák és eltakarítsák a törmelékeket.