Életveszélyes fenyegetést kapott Nyírmihálydi polgármestere

Egyre feszültebb a hangulat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Nyírmihálydiban, ahol tömeges hepatitis fertőzés ütötte fel a fejét a higiéniai körülmények miatt. A település legelmaradottabb részén még senki sem ásta ki, illetve építette meg az új udvari illemhelyeket. A polgármester azt mondja, addig nem fizeti ki a szociális juttatásokat az érintetteknek, amíg rendbe nem teszik a portájukat. Bár azt maga is tudja, hogy ez nem a legszabályosabb megoldás.

Ha valaki jogosult valamilyen támogatásra illetve szociális segélyre, valójában nem lehet visszatartani, illetve ki nem fizetni, hisz az súrolja a törvénytelenség határát – ismerte el Nyisztor Ferenc, a község polgármestere.

Az önkormányzati miniszter egyelőre nem kívánt nyilatkozni az ügyben. Azt mondta, hétfő reggel személyes tájékoztatást kér a polgármestertől telefonon.

A helyzet odáig fajult, hogy szombat délelőtt a polgármestert és fiát életveszélyesen megfenyegették. A telefonos fenyegetés miatt a falu első embere hétfőn rendőrségi feljelentést tesz.

Július közepe óta 25, 12 éven aluli gyermek fertőződött meg hepatitis-A vírussal a településen. A gyerekek öt utcából kerültek kórházba, a település legelmaradottabb részéről. Az ott lakók többségének nincs vízöblítéses WC-je, legtöbben udvari illemhelyre járnak.