Életveszélyes állapotban az áramütött férfi

Oszlop
Oszlop
Taktaharkány – Csodával határos módon nem halt meg az a férfi, aki baltával akarta levágni egy alkatrészt a magasfeszültségű vezetékről. Mint kiderült, állapota életveszélyes, géppel lélegeztetik.

Elsőfokú égési sérüléssel, és súlyos állapotban szállították kórházba a mentők azt a férfit, akit a magasfeszültségű vezetéket tartó oszlopon csapott meg a húszezer voltos feszültség Taktaharkány külterületén hétfőn délután – adtuk hírül a történtek után. Az elsődleges információk szerint, a helyszínen tartózkodók nem szakemberek vélték elősfokúnak az áramütéstől keletkezett égési sebeket.

Autentikus forrásból azóta megtudtuk, hogy a súlyos állapot stimmel. Sőt életveszélyes állapotban a van férfi, akit géppel lélegeztetnek. Az égési sérülése pedig harmad-negyedfokú volt.

A férfi egyébként a rendőrség információja szerint azért mászott fel a szivattyú telepnél lévő oszlopra, hogy levágjon egy színes fémet tartalmazó elemet, ami pénzzé tehető. A helyszínelés során megtalálták a baltát is, amivel le szerette volna vágni az alkatrészt. Csakhogy az áram alatt volt a vezeték. A mentőket és a rendőrséget feltehetően az oszlopon lógó férfi társa hívhatta telefonon. A segélykérés után a Szerencsi Tűzoltóság emberei szedték le a pórul járt férfit a magasból, miután áramtalanították a szakaszt. A Szerencsi Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt indít eljárást az ügyben. A férfit kihallgatni azonban még nem tudták.

Kapcsolódó cikk: