Életveszélyes a halászi híd

Életveszélyes a halászi híd. A Mosoni-Dunán átívelő szerkezet egyre rosszabb állapotban van, a kerékpársáv fapallói pedig teljesen elkorhadtak, sőt több helyen ki is lyukadtak. A helybeliek korábban aláírást gyűjtöttek és több ígéretet is kaptak a híd újjáépítésére, mégsem történt évek óta semmi.

Az előző híd 1992-ben leszakadt. Akkor – a tervek szerint – 2 évre, ideiglenesen egy vasúti hidat helyeztek ide, amelyen egyszerre csak 1 sávon lehet közlekedni. A híd azóta is ott van, de senki nem tartotta karban.

A kamionok nem veszik figyelembe a súlykorlátozást, a fapallókból épített kerékpárút, amelyen naponta több száz biciklis közlekedik, teljesen tönkrement. A kerékpársáv fapallói elkorhadtak, több helyen ki is lyukadtak, így a bicikliforgalom balesetveszélyes és lassan életveszélyessé válik – mondta a Független Hírügynökségnek Majthényi Tamás polgármester.

Az önkormányzat többször is megkereste már a megyei közútkezelőt, ahol azt mondták, hogy 2013-ig biztosan nem lesz pénz a híd teljes felújítására. A pallócserére pedig közbeszerzési eljárást kellett kiírniuk, ami még egy hónapig elhúzódik, vagyis októberig mindenképpen maradnak az életveszélyes deszkák.