Életveszély az építkezések miatt – RTL Klub Híradó

Hiába teszi szinte lehetetlenné a közlekedést egy-egy építkezés, az önkormányzatok nem büntethetnek ilyen esetben, legfeljebb kérhetik a kivitelezőt, hogy változtasson a helyzeten. Pedig Budapesten például szükség lenne a szigorú szabályozásra vagy legalább a meglévő rendelkezések betartására, mert sokszor balesetveszélyes kikerülni az építkezéseket – hangzott el szombat este az RTL Klub Híradójában.

Az egyik hetedik kerületi építkezés az egész járdát elfoglalja az utcán. A kivitelezők egyáltalán nem gondoskodtak a terelésről, ezért babakocsival, kisgyerekekkel és tolókocsival sem férnek el a járdán. Az RTL Klub megkereste az építkezés beruházóit is, hogy miért nem gondoskodtak a biztonságos közlekedésről, hétfőre ígértek választ.

Az RTL Klub stábja öt építkezésből csak kettőnél talált olyan táblát, amellyel az út túloldalára terelik a forgalmat. Volt olyan is, ahol az építkezés mellett napok óta kivágott fák is nehezítik a közlekedést, szintén szabálytalanul.

Bírságot nem szabhatnak ki ilyen esetben, csak figyelmeztetik az építtetőket. Ha akkor sem orvosolják a problémát, akkor továbbítják más szervnek az ügyet – mondta Tóth József, a Józsefvárosi Önkormányzat főosztályvezetője. Nem volt még olyan eset, hogy bírságot szabtak volna ki ilyen ügyben – tette hozzá.