Életreszóló élmények

Életreszóló élmények
Kéthetes dél-európai útról tért haza a RE-flex Moderntánc Stúdió. A célállomás Spanyolország volt, ugyanis Cadiz megye La Janda kistérségi önkormányzatának elnöke, Luis Romero hívta meg a lelkes csoportot.

A 8400 km-es út során végigutaztunk Európa legszebb tájain: az osztrák Alpokon, Észak-Olaszországon, az olasz és francia riviérán és egész Spanyolországon. Andalúzia dél-nyugati csücskében, Medina Sidoniában és még hét városban mutatták be műsorunkat – újságolta Rácz Erika táncpedagógus, majd hozzáfűzte: – A zsúfolt program, az esténkénti fellépések mellett jutott idő a kirándulásra, kikapcsolódásra is. Megcsodálhattuk Európa legrégebbi kikötővárosát, Cadizt, egész napos kiránduláson voltunk Sevillában, meglátogattuk a híres jerezi spanyol királyi lovasiskolát, és fürödtünk az Atlanti-óceánban Tarifánál.

Éjjeli vacsora

A mediterrán éghajlathoz igazodva a fellépések este fél tizenegykor kezdődtek, amikor a hőmérséklet 30-32 fokra csökkent. A csapat fél egykor ült le vacsorázni, melyen a házigazdák négy fogásban tálalták a helyi konyha remekeit: polipot, tintahalat, rákot, cápát és kardhalat.

A hazautazás három napjának egyhangúságát San Remo-i fürdéssel és rövid velencei városnézéssel oldották. A hosszú és kimerítő utazás ellenére mindenkiben a házigazdák vendégszeretete, a visszavágyás érzése és életre szóló élmények maradtak.

Vendégszeretet

A vendéglátók mindent megtettek annak érdekében, hogy a csoport jól érezze magát: a minden igényt kielégítő szállás és kitűnő ellátás mellett hazautazáskor számos ajándékkal halmozták el az együttes tagjait.

– Ladányi Tóth Lajos –