Friss hírek

2008.11.27. 15:05

Kilencedszer adták át az Üzleti Etikai Díjat Budapesten

<p>Kilencedik alkalommal osztották ki csütörtökön az Üzleti és Etikai Díjat, amelyet a 2000-ben Demcsák Mária, a Piac és Profit üzleti magazin főszerkesztője, és László Ervin professzor, a Budapest Klub alapító-vezetője közösen alapított. Az elismerést azzal a szándékkal hozták létre, hogy minden évben felhívják a társadalom figyelmét azokra a cégekre, vállalatokra, amelyek felelős tevékenységükkel és gondolkodásukkal, magatartásukkal példát mutatnak, és erősítik a bizalmat a társadalom és az üzleti szféra között. Idén az Electrolux, az Alföldi Nyomda, a Sándor Vendéglő, a Nav N Go és a Philips nyert</p>

A díj, amelyet az alapítókból és az előző évben díjazott vállalatok vezetőiből álló zsűri jelölés alapján ítél oda évente egy alkalommal, legalább három - 2008-ban öt - kategóriából áll. Jelölt legalább három éve működő, magyarországi székhelyű cég lehet.

Idén 56 jelölt vállalatból 23-an pályáztak, közülük 10 kisvállalat, 6 multinacionális vállalat, négy nemzeti vállalat, és három vegyesvállalat. Közülük a zsűri különdíját az a cég nyerte el, amely a klímaváltozás miatt a fenntartható fejlődés érdekében példamutatóan sokat tesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!