Letöltendő börtönbüntetést kapott a tanárverő apa

Nyírbogdány – Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak büntette miatt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte elsőfokon, nem jogerősen a Nyíregyházi Városi Bíróság azt a férfit, aki március 28-án megverte a nyírbogdányi iskola igazgatónőjét.

Az ítéletről dr. Nyakó Zsuzsanna a megyei bíróság elnökhelyettese tájékoztatta lapunkat:

–Mind az ügyészség képviselője, mind a védő felfüggesztettszabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta. Ettől eltérően a bíróság végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabása mellett döntött, a büntetési cél elérése érdekében. Egyébként is az 1 évnél hosszabb  tartalmú szabadságvesztés esetén csak különös méltánylást érdemlő esetben lehetséges a szabadságvesztés végrehajtásának felfüggesztése. Súlyosbító körülmény, hogy az ilyen esetek utóbbi időben elszaporodtak. A vádlott, védő enyhítésért fellebbezett, ügyész 3 napot fenntartott a nyilatkozatételre.

A tényállás szerint a vádlott március 23-án délelőtt megjelent a nyírbogdányi általános iskolában. A vádlott iskolában tanuló lánya és annak iskolatársa közötti konfliktushelyzet megoldása végett vonta kérdőre az iskola igazgatónőjét. Miután a sértett közölte a vádlottal, hogy a kialakult helyzet miatt nem a nevelőket kellene hibáztatni, a vádlott az iroda ajtaját kivágva trágár szavakkal szidalmazta a sértettet, majd szembe köpte és ököllel többször bántalmazta. A sértett 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az ítélet nem jogerős.

Előzmény

– Fullajtár András –