Letisztították a graffitit a templom faláról

Eltüntették!
Eltüntették!
Miskolc – Igaz, még csak részlegesen, de letisztították a graffitit az avasi műemlék templom faláról. A templombejárat melletti firkákat tisztították le speciális oldószerrel.

Igaz, még csak részlegesen, de letisztították a graffitit az avasi műemlék templom faláról. Hangó István református lelkész elmondta, debreceni vállalkozók végezték el a munkát, a templombejárat melletti firkákat tisztították le speciális oldószerrel.
Mivel jóval több tisztítóanyagra volt szükség, mint eredetileg tervezték, nem tudták befejezni a munkálatokat, így az az ünnep utánra maradt.
A debreceniek egyébként ingyen vállalták a körülbelül 220 ezer forint ellenértékű munkát. Hangó István még megjegyezte, az árajánlatról szóló számlát azonban a rendőrségi aktákhoz csatolják majd.
Ha a bíróság úgy ítélné, hogy az elkövetőnek ki kell fizetnie az összeget, akkor azt a pénzt a térfigyelő rendszer kiépítésére fordítanák.
Az avasi református templomot néhány hete firkálták össze ismeretlen elkövetők. A rendőrség egy miskolci középiskolást gyanúsít az elkövetésével.

HM