Letiltották a Csokonai Színház fórumát

Debrecen – Támadó hangú bírálatokat sem nélkülöző vita indult el a Csokonai Színház honlapjának fórumán azt követően, hogy március 22-én lemondott igazgatói posztjáról Csányi János. A Fórum működését tegnap (április 19-én) felfüggesztették.

A helyet megbízással betöltő Vidnyánszky Attilát, a színház művészeti vezetőjét legélesebben Nagy György, a ma már a fővárosban élő, de a Csokonai Színház örökös tagjává választott művész bírálta.


Csakhogy arra ott a továbbiakban nincs módja, mert a színház honlapján most a következő üzenet fogadja a látogatót:

“Igazgatói utasítás értelmében 2007. április 19-én a fórumot átmeneti időre megszüntettük. Megértésüket köszönjük.” Nagy György erre a szinhaz.hu fórumán jeletkezett a következő bejegyzéssel:

“Demokrácia Magyarországon Vidnyánszki Attila értelmezésében

Hihetetlen,felháborító,elképesztő! Vidnyánszky Attila a Csokonai Színház megbízott igazgatója, feltehetően az Őt bíráló hozzászólások miatt,önkényesen megszüntette a fórumot.


Vidnyánszky nem akar igazgató lenni
A Csokonai Színház művészeti vezetőjét, Vidnyánszky Attilát kérdeztük, aki Csányi János távozása után április 1-jétől az új pályázat eredményének kihirdetéséig vezeti az intézményt.

Az intézkedésre nem lehet elfogadható magyarázatot találni.Többek nevében követelem az azonnali visszaállítást.Önök romba döntöttek egy színházat,8O ember életét tették tönkre, nézők tömegét fosztották meg attól ami az Övék volt,a színházuktól.

Most azt a jogot is megvonják tőlük, hogy szabadon elmondhassák véleményüket.Vidnyánszky úr ez már Európa! Kérem Debrecen Város Önkormányzatát,hogy szólítsa fel Vidnyánszky Attilát,példátlan utasítása visszavonására.”

Nagy György a Csokonai Színház örökös tagja.

Vidnyánszky Attilát egyelőre nem sikerült elérnünk, értesüléseink szerint éppen próbál. A polgármesteri hivatal illetékeseinek válaszát várjuk arra a kérdésre, tudnak-e az intézkedésről, annak okáról, s ha igen, egyetértenek-e az igazgató ezen döntésével.

Kapcsolódó anyagok:

  • Újabb seregszemén a Liberté ’56
  • Színház – nincsenek késésben
  • Nem lesz napirenden a színház
  • Vidnyánszky nem akar igazgató lenni
  • Vajon ki írta alá Angelika szerződését?
  • Csokonai Színház: mennie kell Csányi Jánosnak
  • Átmenetileg Vidnyánszky igazgatja a színházat