Életfogytiglant kapott a kézigránáttal robbantó törökszentmiklósi családfő

Életfogytig tartó börtönbüntetést kapott az a férfi, aki 2005 augusztusában kézigránáttal vetett véget egy tömegverekedésnek Törökszentmiklóson. A városban három évvel ezelőtt két ellenséges család csapott össze késekkel, vasvillával, pisztolyokkal, csúzlikkal

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság szerdán hozott első fokú ítéletében a perpatvart kirobbantó család vezetőjét életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte, amelyből leghamarabb 30 év után bocsátható feltételesen szabadlábra. Emellett 10 évre eltiltotta a közügyektől. A másik család vezetőjét, aki az ügy hatodrendű vádlottja volt, többszörös visszaesőként három év hat hónap börtönbüntetésre ítélték, mellékbüntetésként pedig öt évre kitiltották Jász-Nagykun-Szolnok megyéből és négy évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

Az egy halálos áldozattal és 14 súlyos, életveszélyes sérüléssel végződő tömegverekedésnek egyébként 10 vádlottja volt. Mint a tárgyalást vezető bíró kiemelte, mindkét család akadályozta az igazságszolgáltatást és a történtek kiderítését, ezért fordulhatott elő, hogy az ügy három év után került első fokon lezárásra.Valamint ezért történhetett meg, hogy a jelenleg érvényes jogszabályok szerint az egyébként előzetes letartóztatásban lévő első rendű vádlottat végül házi őrizetre kellett bocsátani. Az első fokú ítélet ellen a tíz vádlottból heten fellebbeztek, köztük az első és a hatod rendű vádlott is, így az ügy a Debreceni Ítélőtábla előtt folytatódik. A bíróság egyébként úgy döntött, hogy az első rendű vádlottat a házi őrizetből ismét előzetes letartóztatásba helyezik.