Letették az új óvoda alapkövét Nekézsenyben

Az időkapszulába a gyerekek rajzai is belekerültek.
Az időkapszulába a gyerekek rajzai is belekerültek. - © Fotó: Magánarchívum
Nekézseny – Több mint 72 millió forintból valósulhat meg a 25 gyermek befogadására alkalmas intézmény.

Uniós és állami forrásokat felhasználva, új óvoda épülhet a Hegyháton található Nekézsenyben. A jövőbeni intézmény alapkövét már letették, rövidesen a kivitelezés is megkezdődhet. A Terület – és Településfejlesztési Operatív Program keretében, több mint 72 millió forintot fordíthatnak erre a célra.

Hosszú volt az út, amely idáig vezetett, de hamarosan valóra válik egy álom, melynek megvalósulásáért oly sokan, sokat dolgoztak – fogalmazott érdeklődésünkre Uj-Tózsa Csabáné polgármester asszony. – Az életveszélyessé vált régi óvodaépület felújításának túl magas lett volna a költsége, ezért egy új óvoda építésének terve vetődött föl. Az önkormányzat elkezdte az előkészületeket, felméréseket végeztek, tervek készültek. Szerencsére a benyújtott pályázatunkat támogathatónak ítélték, ami hatalmas boldogsággal töltött el bennünket.

Őszre kész

A beruházás egy 25 fő kisgyermeket befogadó, több mint 300 négyzetméter alapterületű, napkollektoros óvoda létrejöttét segíti elő, amelynek a befejezési határideje szeptember 30-a.

Az ünnepségen jelen lévő Riz Gábor országgyűlési képviselő kiemelte: a beruházás amellett, hogy komoly hiányosságot pótol majd, elősegítheti a kisgyermekes szülők munkaerő piacra történő visszatérését és fokozhatja a település népességmegtartó erejét is.

Balogh Kitti, az Együtt Nekézsenyért Egyesület elnöke az további támogatásáról biztosította az óvodát, majd könyvekből, készségfejlesztő eszközökből álló ajándékcsomagot adott át az intézménynek. Az alapkőbe kerülő időkapszulába többek között az új óvodaépület látványterve, a régi óvodaépület fényképei, az óvodások rajzai kerültek.

ÉM-ME