Szijjártó Péter: „Miskolcnak fontos szerepe van az autóipar forradalmi átalakulásában”

Akt.:
Letették a japán akkumulátorgyár alapkövét Miskolcon
Letették a japán akkumulátorgyár alapkövét Miskolcon - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Szijjártó Péter jelenlétében helyezték el a GS Yuasa miskolci akkumulátorgyárának alapkövét.

Tavaly jelentették be, hogy A Miskolci Déli Ipari Parkban építi fel első európai gyárát az akkumulátorok gyártásában a világban élen járó japán GS Yuasa International Ltd.

alapko-01-aj

A társaság 8,8 milliárd forint értékű miskolci beruházását a kormány 465 millió forint vissza nem térítendő támogatással segíti és a 2019. őszétől működő gyár több mint félszáz embert foglalkoztat majd.

alapko-10-aj

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az alapkőletételen arról szólt, hogy ez a beruházás is bizonyítja, hogy a világ autóipara forradalmi átalakulás közben van, hiszen ma már az elektromobilitás, az önmagukat vezető autók és a környezetvédő technológiák nem a jövő, hanem a jelen. A miskolci beruházás is jelzi, hogy a városnak komoly szerepe van az autóiparban végbemenő átalakulásban.

alapko-27-aj

„Azt senki nem vitatja, hogy Magyarország az autóipar hagyományos korszakában már az európai autógyártás egyik fellegvárává nőtte ki magát. Csak tavaly az autóipar teljesítménye nemzetgazdasági rekordot döntött, meghaladta a 8 ezer milliárd forintot, és 175 ezren dolgoznak az ágazatban” – fogalmazott. A miniszter elmondta: „A miskolci gyárban olyan új, innovatív technológiával készülő akkumulátorokat gyártanak majd, amelyek biztosítják, hogy az új digitális autóipari korszakban is meghatározó szereplők legyünk. Az itt előállított termékeket külföldön értékesítik, Európa legnagyobb és legerősebb autógyártói számára.”

Miskolcot dícsérte

Osamu Murao, a GS Yuasa Ltd. elnök-vezérigazgatója elmondta, az első ütemben 60 ezer négyzetméteres csarnok épül, amely később 140 ezer négyzetméteresre bővíthető. Miskolcon lítiumionos akkumulátorokat gyártanak majd, amelyeket elektromos és hibrid meghajtású autókhoz is használhatnak. A cégvezető Miskolcról elmondta, jól szervezett az infrastruktúrája, képzettek az itteni szakemberek.

alapko-05-aj

Kuni Sato, Japán Magyarországra akkreditált nagykövete, Csöbör Katalin a térség fideszes országgyűlési képviselője és Kriza Ákos, Miskolc polgármestere egyaránt a beruházás jelentőségét méltatta, és szóltak arról is, hogy ez is jelzi: Miskolc a régió legdinamikusabban fejlődő ipari központja.

ÉM-SZB


A GS Yuasa

Az akkumulátorokat, elemeket, töltőket és más elektromos berendezéseket gyártó GS Yuasa Corporation 17 országban megközelítőleg 15 ezer munkavállalót foglalkoztat, árbevétele a 2017 márciusával zárult üzleti évben csaknem 3 milliárd dollár volt.

alapko-16-aj

A kiotói székhelyű cég magyarországi leányvállalatát, a miskolci székhelyű GS Yuasa Magyarország Kft.-t 2017. október 30-án jegyezték be.

alapko-26-aj


Fekete Zoltán polgármester, Tállai András országgyűlési képviselő, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Thomas Marry Modine Manufacturing Company alelnöke és Németh Zoltán ügyvezetõ
Mezőkövesd - Újabb kétszáz munkahely létesült a kilencezer négyzetméteres mezőkövesdi gyárcsarnokban. A Modine Manufacturing Company, a hőátviteli technológiák és megoldások területének egyik diverzifikált piacvezetője, kilenc hónapos intenzív kivitelezés időszak után befejezte új gyártóüzemének ...

Orbán Viktor miniszterelnök adta át az Ongropack Kft. új telephelyét Szirmabesenyőn.
Szirmabesenyő - Orbán Viktor miniszterelnök adta át az Ongropack Kft. új telephelyét Szirmabesenyőn. „Magyarország újraiparosítása jó ütemben halad, olyan tempóban, amelyet nyolc évvel ezelőtt kevesen hittek volna, ráadásul ma már nem csak a külföldi multinacionális cégek beruházásairól szólnak a...