Videó: Letették a debreceni Continental alapkövét

Akt.:
Videó: Letették a debreceni Continental alapkövét
Szeptember 17-én ünnepélyes keretek között letették a Continental új debreceni gyárának alapkövét, mellyel a technológiai cég az autóipari elektronikai gyártási tevékenységét szándékozik bővíteni.

A Continental a világ egyik vezető technológiai vállalata, Magyarországon hat gyárral és egy gumiabroncs kereskedelmi képviselettel és logisztikai központtal van jelen és a bérelt munkaerővel együtt mintegy nyolcezer munkavállalót foglalkoztat. A Continental folyamatosan és nagy mértékben járul hozzá a közlekedés biztonságának javításához és a globális klímavédelemhez. Mindezt teszi fékrendszerek, hajtómű- és futómű-komponensek műszerezés és infotainment megoldások által, valamint a járműelektronika, gépjárműabroncsok és műszaki elasztomer-termékek gyártásával és szállításával.

Az debreceni alapkőletételi ünnepélyt megtisztelte jelenlétével Stephan Rebhan, a Continental Transmission üzletágának vezetője, valamint Dr. Hans-Jürgen Braun, a Continental 30 elektronikai gyárának vezetője is. Lukas Juranek, a debreceni telephely vezetője bemutatta az egység jövőképét, miszerint egy olyan csúcstechnológiás okos gyárat hoznak létre, amely megfelel az energiahatékony zöld beruházások által támasztott igényeknek. A Continental Debrecenben nem csak kiemelkedő minőségű termékeket fog gyártani magasan digitalizált környezetben, de kiemelkedő karrier lehetőségeket is kínál a régióban élő munkavállalók számára.

A Continental debreceni gyára a legmeghatározóbb jelentőségű beruházások egyike a város jövőjének szempontjából – mondta Papp László, Debrecen város polgármestere. – Ez a mai debreceni alapkőletétel sokkal többet jelent számunkra, mint egy gyár felépítésének első mozzanata. A Continental a legmodernebb tudást és technológiát, új és korszerű munkakultúrát és gondolkodásmódot, ennek köszönhetően pedig fejlődést hoz a városba. Elsődleges vállalásunk és célunk a munkaerő hosszútávú biztosítása érdekében az oktatási rendszer további fejlesztése.

Jelenleg a cégcsoport több mint 243 000 alkalmazottat foglalkoztat 60 országban. A debreceni gyár a Continental hetedik gyártóegysége lesz Magyarországon, mellyel a Continental az európai piacra szánt elektronikai alkatrészek előállítását kívánja növelni. A beruházás 450 új munkahelyet teremt Debrecenben.

A Continental útmutató technológiákat és szolgáltatásokat fejleszt a fenntartható és hálózatba kapcsolt személy és áruszállítás számára. Az 1871-ben alapított technológiai vállalat biztonságos, hatékony, intelligens és elérhető megoldásokat kínál a járművek, gépek, a közlekedés és a szállítmányozás számára. A Continental együttes forgalma 2017-ben elérte a 44 milliárd eurót.

– PR cikk –

Címkék: ,