Élete volt a Gyári Uszoda

Mostantól az égi úszómedencékben rója a hosszokat. Kedden délután ugyanis 87 esztendős korában elhunyt id. Tóth István, akinek az élete egybeforrt az úszással és a Gyári Uszodával.

Id. Tóth Istvánt a negyvenes években a térségben remek mellúszóként tartották számon, több nemzetközi viadalon is sikeresen szerepelt. 1961-től, aktív pályafutása után a medence széléről, szakosztályvezetőként irányította az ózdiakat közel két évtizeden keresztül.

A sporttól azonban ezután sem szakadt el, rendszeres résztvevője és győztese volt különböző korcsoportokban a szenior magyar bajnokságoknak, majd a 2000-es esztendők elején, túl a nyolcvanon az Európa-bajnokságon két alkalommal is hetedik helyen zárt. Bár az utóbbi években versenyeken már nem indult, de hetente legalább egyszer tömegsporton megmozgatta magát, hiszen élete, lételeme volt az úszás.

Utoljára a Fiedler Ottó Sportegyesület által szervezett családi úszóversenyen valamint vendégként a Lassán-emlékversenyen találkoztunk vele, egészségi állapota ezután fordult rosszabbra.

Id. Tóth István nagyon várta és tervezte, hogy az új fedett létesítményben is hetente egyszer eljár sportolni, de ez a sors már nem engedte meg számára.

Temetésének időpontja még nem ismert, Pista Bácsi! Nyugodjon Békében!

METovábbi hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek