Letartóztatták Nagybecskerek polgármesterét korrupció gyanújával

Korrupció gyanújával letartóztatták Nagybecskerek (Zrenjanin) polgármesterét. Goran Knezsevicsen kívül még egy tucatnyi személyt vett őrizetbe a rendőrség a legnagyobb bánáti városban. Valamennyiüket az úgynevezett építészeti maffiával hozták kapcsolatba.

Az ügyet a szervezett bűnözés elleni harcra létrehozott különleges ügyészség irányítja. A polgármester és társai ellen az a gyanú, hogy építési telkekkel kapcsolatos törvénytelen ügyekben vettek részt.

Ivica Dacsics szerb belügyminiszter megerősítve a letartóztatás hírét kijelentette, hogy az eset felgöngyölítésének előkészületeit még az előző kormány idején indították meg, s a mostani akció sok hónapos nyomozás eredménye. Szerinte van elegendő bizonyíték a bűnvádi feljelentéshez. Kiemelte, hogy a kormány folytatja a bűnözés elleni harcot.

Borisz Tadics szerb államfő, a Demokrata Párt elnöke szűk egy hónappal ezelőtt jelentette be a kíméletlen harcot a korrupció ellen. A letartóztatott polgármester éppen Tadics pártjának funkcionáriusa. Már másodszor választották meg Nagybecskerek első emberének. Vezetésével a város nagyot fejlődött, a polgármestert kitüntették. Ám az utóbbi időkben – amikor is városban rebesgetett hírek a polgármester gyanús tevékenységéről beigazolódni látszottak – Goran Knezsevicset mellőzni kezdték pártjában. Letartóztatása mégis meglepetést keltett.