Letartóztattak egy dél-koreai hackert

Dél-Koreában letartóztattak egy hackert, aki a héten történt cybertámadásokhoz hasonló akciót hajtott végre még márciusban – közölte pénteken a dél-koreai rendőrség. A 39 éves férfi a számítógépes játékok besorolását szabályozó testület oldalát bénította meg túlterheléses támadással.

A csak Cshoi néven azonosított férfi egy szoftverfejlesztő cégnek dolgozott, és az volt a feladata, hogy a cég számítógépes játékainak engedélyezését intézze az azokat szabályozó testületnél. A szervezet weboldalát azért fagyasztotta le, mert egyik munkáját nem fejezte be a megadott határidőig, és így akart kifogást találni lassúságára.

A férfi túlterheléses támadást (úgynevezett DDoS támadást) alkalmazott, amikor nagy mennyiségű adattal kezdik el bombázni a kiszemelt weblapokat, amelyek szervergépei nem bírják a terhelést és lefagynak. A rendőrség szerint Cshoi Kínában vásárolta az akcióhoz használt hackerprogramot egy koreai származású embertől.

A férfi egy Sanghajban lévő szervert, valamint nagyjából 7400, egy vírussal megfertőzött, majd “túszul ejtett” számítógépet használt a március negyedike és 22-e között végrehajtott tíz támadáshoz.

A férfinek nincsen köze a héten történt hackertámadásokhoz, amelyekkel főleg dél-koreai és amerikai kormányzati szervek honlapjait célozták szintén túlterheléses támadásokkal.