Letartóztatták az apját leszúró szomolyai férfit

Letartóztatták az apját leszúró szomolyai férfit
© Illusztráció
Miskolc, Szomolya – Erősen ittas állapotban, veszekedés közben követte el a gyilkosságot.

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra rendelte el a letartóztatását annak a férfinak, aki – a gyanú szerint – december 4-én, egy vitát követően több késszúrással megölte édesapját.

A vita hevében

A férfi közös házban élt szüleivel Szomolyán. December 4-én a férfi és az édesapa italozni kezdtek. Körülbelül délután öt órára mindketten erősen ittas állapotba kerültek, majd vitatkozni, veszekedni kezdtek. Az édesapa a veszekedés közben annyira dühbe gurult, hogy felkapott egy konyhakést, amivel a családját fenyegette. A fia ekkor lépett oda apjához és kicsavarta kezéből a kést, majd előbb nyakon, majd mellkason és hason szúrta. Az idősebb férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Súlyos büntetés

A gyanúsított fiatalabb férfival szemben – bűnösségének megállapítása esetén – akár 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés mértékére figyelemmel nem zárható ki, hogy a gyanúsított megszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől. A bűncselekmény körülményeire tekintettel a bíróság indokoltnak találta a férfi letartóztatását.

SZB


Csalási tragédia Szomolyán
Szomolya - Késsel szúrta meg édesapját Szomolyán egy férfi, akit a rendőrök a helyszínen azonosítottak és elfogtak. A rendőrségre érkezett bejelentés szerint családi tragédia történt egy szomolyai családi házban. Az elsődleges adatok szerint 2018. december 4-én, 18 óra előtt egy 31 éves férfi s...