Letartóztatták a rendőröket, mert kidobtak valakit az ablakon Egyiptomban

Gyilkossággal vádolnak három rendőrt Egyiptomban, mert állítólag halálra vertek egy férfit a hozzátartozói szeme láttára, majd kidobták a holttestét a harmadik emeletről.

Az áldozatnak, Nasszer Szeddik Gadallahnak az volt a bűne, hogy nem vonta vissza egy másik rendőr elleni hivatalos panaszát, amely szerint a rendőrségen ellopták tőle a mobil telefonját és még valamennyi pénzét is. A három rendőr ezért verte őt agyon.

A rendőrségi verzió szerint viszont az történt, hogy az áldozat vitába keveredett a szomszédjával, a rendőrök azért érkeztek a helyszínre, hogy őrizetbe vegyék, de a férfi megpróbált a lakása ablakából átmászni a szomszéd házba, és eközben lezuhant.

Az üggyel kapcsolatban keresnek 6 másik rendőrt is.

Egy egyiptomi emberjogi szervezet szerdán tett közzé beszámolót több száz olyan dokumentált esetről, amikor a rendőrök erőszakot követtek el az őrizetbe vettekkel szemben. Több ilyen eset halállal végződött.

A londoni központú Amnesty International nemzetközi emberjogi szervezet szerint Egyiptomban az őrszobákon rendszeres az erőszak, de ezekben az ügyekben legtöbbször senkit sem vonnak felelősségre.