Letartóztatták a férfit, aki kirabolta a 13 évest Ózdon

Ózd, Miskolc – Kiugrott az ablakon, hogy elvegye a megszeppent gyerek 10 ezer forintját.

A Miskolci Járásbíróság szeptember 9-ig elrendelte a letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akik – a rendelkezésre álló adatok szerint – Ózdon, az utcán támadt a 13 éves fiatalra.

A gyanúsított férfi augusztus 6-án délután ózdi lakásának ablakán kinézve vette észre az utcán sétáló 13 éves fiatalt, aki egy 10 ezer forintos bankjegyet tartott a kezében. A gyanúsított „add ide a pénzt” felszólítással követelte a fiatal pénzét, mire az a nadrágja zsebébe rejtette a bankjegyet. Ekkor a gyanúsított – aki közben az ablakon keresztül kiugrott az utcára – lefogta a gyermek kezeit és kivette a zsebéből a pénzt. A gyanúsítottól a pénzt lefoglalták, így a sértett kára megtérült.

Rablás miatt fogják perbe

A gyanúsítottal szemben rablás miatt indult büntetőeljárás. A bűncselekmény akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A bíróság a gyanúsított letartóztatását rendelte el, mert a várható büntetés mértéke miatt fennáll a veszélye annak, hogy a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne; és alappal lehet tartani attól is, hogy a gyermekkorú sértettet megfélemlítené, befolyásolná. A bíróság döntését az ügyészség és a gyanúsított tudomásul vette.

ÉM-SZB


Ózd - Az Ózdi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 40 éves helyi férfival szemben. G. Attila a megalapozott gyanú szerint augusztus 6-án 16 óra 20 perckor Ózdon, otthonának ablakából felfigyelt egy, a járdán közlekedő gyerekre, akin...