Letartóztatások Debrecenben

Illusztráció
Illusztráció
Összesen huszonöt szurkolót vettek őrizetbe a rendőrök Debrecenben szerda este a DVSC-AVE – Diósgyőr VTK Magyar Kupa labdarúgó mérkőzés előtt és közben.

A rendőrség időben felkészült az esetleges rendbontásra, a mérkőzést a Hajdú-Bihar megyei rendőrség a Rebisz és a környező megyék rendőreivel biztosította.

A városi rendőrkapitányság közleményében arról tájékoztatott, hogy bár a hazai és vendég szurkolók nagy része fegyelmezetten viselkedett, többször volt komoly rendbontás.

A mérkőzés előtt Debrecenben a Klinika és az Egyetem között haladó villamoson fél ötkor tört ki verekedés. A diósgyőri szurkolók közül hatan provokáltak és megvertek egy középkorú férfit, aki az Egyetem téri megállóban leugrott a szerelvényről és elmenekült. A diósgyőriek is leszálltak, de a villamosvezető jó személyleírást adott róluk, így nem sokkal később a rendőrök elfogták őket. A verekedés pontos körülményeinek tisztázására a megvert férfi jelentkezését is várják a rendőrök.

Később egy másik diósgyőri szurkolócsoport a Kossuth tér felől egy, a Bem tér felé tartó villamoson keltett riadalmat. A csapat tagjai kirúgták a villamos ablakát, rúgdosták az ülőhelyeket, a jármű oldalát, és leszakították a megállókat jelző táblát is. A Debreceni Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint a csapat mind a tizenhét tagját elfogták a rendőrök.

A mérkőzés szünetében a vendégszektorban volt verekedés. Két szurkoló előbb összevitatkozott, majd verekedni kezdtek. A rendőrök mindkettőt bilincsben szállították el a lelátóról.

Összesen huszonöt embert vittek be a rendőrök a városi kapitányságra, kihallgatásuk még tart.