Letartóztatásban kell maradnia a sárospataki vádlottnak

Illusztráció
Illusztráció
Miskolc, Sárospatak – Késsel okozott életveszélyes sérülést a sárospataki támadó.

A Miskolci Törvényszék a vádemelést követően is fenntartotta a letartóztatását annak a vádlottnak, aki a sárospataki vasútállomáson ismerősére támadt és életveszélyes sérülést okozott neki.

Vitába keveredtek

A vád szerint 2017. június 13-án a késő délutáni órákban Sárospatakon, a vasút­állomás épülete melletti területen két társaság összeverekedett. A vita előzménye a vádlottak között korábban, a büntetés-végrehajtási intézetben kialakult konfliktus volt (előzőleg együtt töltötték szabadságvesztés büntetésüket). A verekedés során az elsőrendű vádlott a kezében lévő körülbelül 8 centiméter pengehosszúságú késsel mellkason szúrta a harmadrendű vádlottat. Az elsőrendű vádlottal szemben életveszélyt okozó testi sértés, a verekedés további résztvevőivel szemben garázdaság bűntette miatt indult eljárás.

Nyolc évet is kaphat

A szúrással vádolt elkövető terhére rótt bűncselekmény akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A várható büntetés miatt fennáll a veszélye annak, hogy a férfi a hatóság elől megszökne, elrejtőzne. A vádlott büntetett előéletű, a bűncselekményt feltételes szabadság ideje alatt valósította meg, ezért tartani lehet attól is, hogy újabb bűncselekményt követne el. A fenti indokokra tekintettel a törvényszék a vádlott letartóztatását fenntartotta. A törvényszék a büntetőügyben az előkészítő ülést 2018. november 7-én 13 órától tartja.

ÉM


Illusztráció
Miskolc - Előkészítő ülésen hozott ítéletet a bíróság az élettársát mellkason szúró vádlott ügyében. A Miskolci Törvényszék előkészítő ülésen 2 év – végrehajtásában 4 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte életveszélyt okozó testi sértés miatt azt a vádlottat, aki 2017 júliusában mellkason...

Illusztráció
Sárospatak - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt négy férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt. A vádlottak tavaly júliusban az egyik délután Sárospatakon, a vasútállomás épületénél tartózkodtak ismer...