Letöltendő börtönt kaphat a nemzetvédelmi egyetem rektora

Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorára. Az ügyész a keddi tárgyaláson hangsúlyozta: ez az ügy az ország rossz hírét keltette, és rombolta hazánk presztízsét.

Mint ismert, a vádirat szerint a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem korábbi rektora és két vádlott-társa már 2009-ben elhatározták, hogy a DHL Magyarország Kft. vezetőit ráveszik arra, hogy felbontsák a szerződésüket a biztonsági cégükkel és egy új szerződést kössenek azzal a céggel, amelyik az egyik vádlott ismeretségi érdekköréhez tartozik. Az ügyészség szerint a vádlottak megegyeztek abban is, hogy megpróbálják elérni, hogy a DHL Kft-től bocsássanak el négy vezetőt. Céljuk elérése érdekében kitaláltak egy történetet, amely szerint a cég gyanúba kevert munkatársai a futárszolgálatot fegyver- és kábítószer-kereskedelemre is használják.

A keddi tárgyaláson az ügyész hangsúlyozta, hogy ez az ügy az hazánk rossz hírét keltette, és rontotta az ország presztízsét. A vádbeszédben elhangzottak szerint a vádlottak kölcsönösen segítették egymás érdekeit. Ezen a napon egyébként a négy DHL-dolgozó magánindítványára az ügyész kiterjesztette a vádat négyrendbeli rágalmazással is.

A védőbeszédek csütörtökön hangzanak el, az elsőfokú ítélet pedig egy hónap múlva várható.
– Független Hírügynökség –