Leszúrta a szemtanút a bíróságon

A tárgyalóteremben szúrt halálra a vádlott egy férfit Németországban Drezda város bíróságán. A vádlottnak egy becsületsértési ügy miatt kellett megjelennie a bíróságon. A német hatóságok szerint a férfi másokat is megsebesített a tárgyalóteremben. Tettének indítéka nem ismert.

A 28 éves fiatalembert rágalmazás, és becsületsértés miatt tavaly pénzbírságra ítélték. Szerdán fellebbezési tárgyalásának meghallgatására érkezett a bíróságra. A rendőrség szerint a vádlott a tárgyalóteremben egy halálra szúrta az ügy egyik 32 éves női szemtanúját. Rajta kívül másokat is megsebesített, mielőtt a többiek a földre gyűrték és ártalmatlanná tették a szurkálót. Több részletet a német hatóságok nem árultak el az esetről. Így azt sem tudni, hogy összesen hányan sebesültek meg, illetve, hogy mivel és miért szurkált a férfi.

Korábban, Németország egy másik városában, Landshutban áprilisban egy 60 éves férfi sógornőjét lőtte le egy bírósági tárgyalóteremben. A férfi egy ügyvédet is megsebesített a revolverével, majd végül öngyilkos lett.