Friss hírek

2007.11.30. 09:27

A mínuszok ellenére 2-3 ezren a 6. Műgyűjtők Éjszakáján

<p>Hatodik alkalommal rendezték meg csütörtökön este a Műgyűjtők Éjszakáját. A budapesti Falk Miksa, Markó, Balaton és Balassi utcában 24 galéria és régiségkereskedés tartott nyitva éjfélig. A korábbi alkalmaknál kevesebben, 2-3 ezren vettek részt a 6. Műgyűjtők Éjszakája programjain - tájékoztatták a Független Hírügynökséget a szervezők.</p>

Csütörtökön csaknem 30 képzőművészeti, irodalmi, zenei és gasztronómiai rendezvény közül választhattak azok, akik a főváros galériás negyedébe látogattak el az esti órákban. A szervezők szerint a hideg miatt voltak jóval kevesebben, mint a korábbi alkalmakon. Legutóbb, az augusztusban 3-án megtartott galériás rendezvényen több ezren vettek részt.

Ezen az estén 9 kiállítás megnyitóval, 3 aukciós és 4 már megnyílt tárlattal, 8 állandó képző-és iparművészeti kiállítással, 2 könyvbemutatóval és 3 koncerttel várták a galériák a közönséget. A 6. Műgyűjtők Éjszakáján a szervezők a képzőművészet segítségével kívánták felhívni a figyelmet egy gyermeksegély-szolgálatra. A Galeria White-ban a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány által meghirdetett gyermekrajz-pályázat legjobbnak ítélt alkotásait mutatták be.

A kiállításokról bővebb információ a www.mugyujtokejszakaja.hu oldalon olvasható.
A következő Műgyűjtők éjszakáját 2008. februárjában rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!