Leszakadt lépcsők egy VIII. kerületi házban – várhatóan estére visszaköltözhetnek a lakók

Várhatóan estére visszaköltözhetnek a lakók abba a józsefvárosi, Rökk Szilárd utcai, régi építésű bérházba, ahol több lépcső szakadt le kedden délelőtt. A balesetben egy idős asszony súlyosan megsérült. Úgy tudni, a polgármesteri hivatal ácsokat rendelt ki, akik vélhetően estére végeznek a lépcsőház aládúcolásával.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, az egyik, Rökk Szilárd utcai régi építésű bérház hátsó lépcsőházában történt a baleset. A második emeletet az elsővel összekötő lépcső fordulójából kiszakadt egy lépcsőfok és lezuhant a földszint és az első emelet közti lépcsőfordulóra. Ott további négy lépcsőfokot kiszakított. A kiérkező tűzoltók azon a lépcsőn hanyatt fekve egy súlyosan sérült idős asszonyt találtak, őt kimentették és átadták a mentőknek. A tűzoltók a lépcsőkre fektetett létrák segítségével kihozták a házból az otthon talált lakókat.

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a sérült lépcsőkre alumínium létrákat fektettek és a biztonságos támaszkodási pontokon rögzítették azokat. Ezután az érintett hat lakást megvizsgálták és az otthon talált lakókat – 5-6 embert – köztük egy anyát a gyermekével – lehoztak. A helyszínen tartózkodik az önkormányzat képviselője is. a lakóknak ideiglenes szállást ajánlottak fel, de eddig nem tartottak rá igényt. Az önkormányzat ácsokat rendelt ki a helyszínre, akik várhatóan estére végeznek a földszint és a második emelet közötti lépcsők aládúcolásával, a lakók akkor visszaköltözhetnek. A továbbiakban az önkormányzat gondoskodik az épületről és a lakókról.