Lesz újra lépcsősor a Viola utcában?

Akt.:
Nyár óta változatlan állapotban
Nyár óta változatlan állapotban
Miskolc – Elbontották a lépcsőt, az önkormányzat megígérte, visszaépíti. A lakók még most is várják.

Még nyár végén adtunk hírt arról, hogy a miskolctapolcai Viola utcában elbontották az erősen lejtő szakasz közepétől a főútig vezető lépcsősort. Az útra új aszfalt is került, igaz, csak egy szakaszig, az egyik családi ház bejáratáig. Miután az útfelújítás megtörtént, kiderült, az utca lakói közül nem mindenki örül a változásnak, vannak, akik szerint lépcső nélkül balesetveszélyes lett a közlekedés, és hiányolták azt is, hogy nem kérték ki a véleményüket a beruházással kapcsolatban. Elpanaszolták: hiába írtak a jegyzőnek, a terület képviselőjének, érdemi választ nem kaptak.

Önerős

Miután az ügy az országos sajtóba is bekerült, a miskolci önkormányzat közleményben tudatta: önerős útépítésről volt szó, azaz az egyik ingatlantulajdonos saját költségén végezte el a beruházást. A panaszokra reagálva pedig azt mondták: „Figyelembe véve a lakossági jelzéseket, az önkormányzat az út mellé egy keskenyebb lépcsőt épít, és kijavítja a megmaradt felső szakaszt. Így télen a gyalogosok már nem az erősen megrongálódott, balesetveszélyes, hanem a felújított lépcsősoron tudják majd megközelíteni a gyógyszertárat és az orvosi rendelőt.”

Eltelt csaknem három hónap, de a megígért lépcsősornak nyoma sincs. Erre egyik olvasónk hívta fel a figyelmet. Megkerestük az önkormányzatot, ahol Koczák Szilviától a következő választ kaptuk: „A lépcső építése engedélyköteles. Amint befejeződik az engedélyeztetési eljárás, megkezdődik a lépcső építése, amelynek költsége nem a város költségvetését terheli, hanem az utat építő lakóét.”

ÉM-NSZRAkár 25 milliót is dobhat az új út a miskolctapolcai villa értékénAkár 25 milliót is dobhat az új út a miskolctapolcai villa értékén

Miskolc – „A Viola utca esetében kifejezetten előnyös az útépítés, a régi lépcső ugyanis nagyon leromlott állapotban volt” – áll a miskolci önkormányzat közleményében a miskolctapolcai beruházással kapcsolatban, ám úgy tűnik nem csak a város járt jól azzal, hogy új út épült az utcában önerőből, hanem a beruházást finanszírozó ingatlan tulajdonosa is.

Videó: Nem kérdezték meg a lakókat az útépítésről és a lépcsőbontásról sem Miskolctapolcán

Videó: Nem kérdezték meg a lakókat az útépítésről és a lépcsőbontásról sem Miskolctapolcán

Miskolc – A lakók megkérdezése nélkül bontottak el egy lépcsősort egy miskolctapolcai utcában – a helyére autóutat építtetett az egyik önkormányzati cég vezetőjének családja, a saját költségén. Az utcában élők szerint a domboldal nagyon meredek, lépcső nélkül csak nehezen lehet közlekedni rajta.