Lesz pénz, lesz fűtés is a vilmányi iskolában

Vilmány – Vilmány állami segítséget kapott, a remények szerint hétfőn már meleg lesz az iskolában.

Minden remény megvan arra, hogy a vilmányi általános iskolában újra elkezdődjön a tanítás az őszi szünet után. Mint azt portálunkon megírtuk, az iskola diákjai október 25-étől rendkívüli szünetet kaptak, mert a település több milliós tartozása miatt a TIGÁZ kikapcsolta a gázt, fűtés nélkül pedig már csak 14 fok volt az osztálytermekben. Most azonban minden remény megvan arra, hogy november 8-án, vagyis az őszi szünet után beinduljon a fűtés és így a tanítás is. Vilmány polgármestere, Melegh Károly portálunknak elmondta: pályáztak a működésképtelenné vált önkormányzatok számára kiírt forrásra, és bár hivatalos értesítést még nem kaptak az elbírálás eredményéről, de az interneten fellelhető adatokból az derült ki, hogy 5 millió forintot nyertek.

Apránként törlesztik

Ez a pénz elég lesz ahhoz, hogy a tartozások egy részét kifizessék és újra meleg legyen az iskolában, valamint az önkormányzati hivatalban. A polgármester hozzátette: minden olyan szolgáltatóval és hivatallal tárgyalt, amelyiknek tartoznak, és megegyeztek, hogy apránként törlesztik a többi adósságot. A polgármesternek szándékában áll a napokban felhívni Tállai András önkormányzati államtitkárt is annak érdekében, hogy az elnyert 5 millió forint minél hamarabb a település rendelkezésére álljon.


Nincs pénz, nincs gáz, nincs tanítás Vilmányban

eszak | 2010.10.29 16:47
Vilmány – Mi lesz a vilmányi diákokkal? Lehet, hogy nyáron kell majd iskolába járniuk?

Bezárták a vilmányi iskolát, mert nincs pénz fűtésre

fuggetlen | 2010.10.28 16:45
Vilmány – Rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vilmány általános iskolájában, mert nincs pénz fűtésre. Egyelőre azt sem tudják, mikor folytatódhat az oktatás az intézményben. A polgármester szerint az önkormányzatnál arra sincs forrás, hogy üzemanyagot vegyenek az autóba, vagy papírt a nyomtatókba.