Lesz Hess emlékünnep: ez a Hess azonban Nobel-díjas

Mégis lesz Rudolf Hess emlékünnep Budapesten, a rendõrség ugyanis tudomásul vette a csütörtökre bejelentett rendezvényt. A Városligetbe tervezett rendezvényen nem a náci Rudolf Hess-re, hanem a Nobel-díjas svájci fiziológus, Walter Rudolf Hess-re kívánnak emlékezni a szervezõk.

A Budapesti Rendõr-fõkapitányság tájékoztatása szerint magánszemély tett bejelentést még szombaton a rendezvényrõl. A szervezõ a rendezvény céljaként Walter Rudolf Hess 1973. augusztus 12-i halálának évfordulójára és munkásságára való megemlékezést nevezte meg. A bejelentõ nyomatékosította, hogy Walter Rudolf Hess és a náci Rudolf Hess nem azonos személyek. A városligeti napozótérre szervezett rendezvényt a rendõrség tudomásul vette.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, augusztus 15-ére a náci Rudolf Hessre való megemlékezésrõl szóló rendezvények megtartását a rendõrség megtiltotta, így jártak el más magyarországi településeken is.

Az index.hu szerint a mostani rendezvény a szélsõséges nézeteirõl elhíresült, polgárpukkasztó Polgár Tamás, vagyis Tomcat viccelõdése.Sporthírek