Lesz folytatása az Avatarnak?

Lesz folytatása az Avatarnak?
James Cameron “meggyőzhető” arról, hogy leforgassa az Avatar második részét. Ezt mondta minden idők legnagyobb bevételét hozó filmjének rendezője a CNN hírtelevíziónak szerdán.

“Meggyőzhetőek vagyunk. Előtte azonban látnunk kell, hogy mennyi bevételt hoz ez a film” – mondta a rendező.

A három dimenziós tudományos fantasztikus eposzra világszerte eddig 2.05 milliárd dollár (401 milliárd forint) értékben adtak el jegyet. Ezzel az Avatar megelőzi az eddigi csúcstartót, a szintén Cameron rendezte 1997-es Titanicot.

A kanadai származású rendező a CNN-nek adott interjújában azt mondta, meglepődött filmje rekordjain.

“Ez nem valamiféle álszerénység. Gondoltuk, hogy eladható lesz, de feleannyi bevételt sem reméltünk, mint amit eddig elért” – mondta Cameron, aki szerint a siker titka, hogy ehhez a történethez bárki tud érzelmileg kapcsolódni függetlenül attól, hogy hol él, vagy hogy milyen kultúrából származik. A rendező elismerte, hogy voltak nehéz pillanatok a film készítése során.

“Körülbelül húszszor gondoltam, hogy a fejemhez fogok egy pisztolyt és öngyilkos leszek. Ilyen az, ha egy kísérleti projektben veszel részt” – mondta Cameron, akinek “gyötrelmeit” értékelte az Amerikai Filmakadémia is. Az Avatart kedden kilenc Oscar-díjra jelölték, elsősorban technikai kategóriákban, de a legjobb film és a legjobb rendezői elismerésért is versenybe száll.További hírek a Nagyvilág kategóriából

Sporthírek