boon-sportoldal

2011.07.13. 10:06

Horgok, egyenesek, felütések

Mezőkövesd - Tizenhét klub közel száz öklözője lép ringbe szombaton, a mezőkövesdi Matyó Kupán.

Mezőkövesd - Tizenhét klub közel száz öklözője lép ringbe szombaton, a mezőkövesdi Matyó Kupán.Az egyik legpatinánsabb megyei sportrendezvényre kerül sor a hét végén, szombaton a mezőkövesdi városi sportcsarnok ad otthont a XXXV. Matyó Kupa elnevezésű ökölvívó-versenynek. Az esemény 14 órakor kezdődik, s várhatóan tizenhét klub mintegy száz bokszolója lép kötelek közé. A Mezőkövesdi Sport Egyesület Ökölvívó Szakosztálya által szervezett vetélkedésen négy korcsoportban mutatják meg tudásukat a kesztyűt húzók, de az eredményhirdetés összevontan történik majd: a serdülők és a juniorok között legjobbnak bizonyuló csapat kap egy kupát, a másikat pedig az ifjúsági és felnőtt kategóriában elsőként végző klub. A Matyó Kupa a legtöbb pontot összegyűjtő csapatnak jár majd.

Balog is meghívott

– Valamennyi súlycsoportban, és korcsoportban egy-egy mérkőzése lesz az adott versenyzőnek, nem kieséses rendszerben zajlanak majd a küzdelmek, a győztes öt, a vesztes három pontot kap majd – mondta Tóth József, az MSE vezetőedzője, aki arra a kérdésre, hogy ,,Mennyire volt nehéz ismét tető alá hozni a versenyt?", kijelentette. – Volt olyan év, nyilván régebben, amikor napokig zajlott a Matyó Kupa... Én vagyok annyira lokálpatriota, hogy amíg tudok, megyek, és mindent megteszek azért, hogy azt a kis pénzt össze tudjam rá szedni. Ennyivel tartozom a városnak, az itteniek legalább látják, hogy vagyunk, létezünk. Köszönöm Malatinszki József szakosztályvezető támogatását, illetve Balog Róbert segítségét, akivel együtt pátyolgatjuk Kövesden a bunyózni akaró gyerekeket.

A Matyó Kupán indulnak a megyéből – a kövesdieken kívül – miskolci, tiszapalkonyai, ónodi, sárospataki és sajószentpéteri versenyzők is, míg a ring mellé várják Balog Vilmos mezőkövesdi születésű ökölvívót, aki ott volt a 2004-es olimpián.

-MI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!