Ülésezik a parlament: politikai vitát tartanak a "Megegyezésről"

Háromnapos ülést tart az Országgyűlés a héten. A Parlamentben kedden politikai vitát tartanak “Magyarország megújításának lehetséges irányairól”, szerdán pedig megkezdődik a jövő évi adótörvények általános vitája. Szili Katalin Házelnök a hétfői ülésnap elején megemlékezik az aradi vértanúk emléknapjáról.

Kedden megkezdi az Országgyűlés az általános vitáját a Fidesz és a KDNP 200 fős parlamentről szóló alkotmánymódosításának. Ezt követően kedden délután hat és fél órás időkeretben politikai vitát tartanak “Magyarország megújításának lehetséges irányairól” címmel az MSZP kezdeményezésére.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Megegyezés című írásáról eredetileg a Fidesz kezdeményezett parlamenti vitanapot, azonban ennek napirendre vételét az MSZP nem támogatta. A kormánypárt ehelyett saját kezdeményezést nyújtott be a témában.

Végül szerdán a képviselők nyolc órás időkeretben kezdik meg a 2009-es adótörvények általános vitáját. A tervek szerint az adótörvényekhez pénteken délig lehet majd módosító indítványokat benyújtani.