Éles lesz a megyei rangadó

Tuzsér – Vasárnap délután, nagy érdeklődéssel várt NB II-es futballmérkőzésen Tuzséron találkozik egymással a másodosztályban újonc Erdért SE és az elsőségre hajtó Nyíregyháza Spartacus csapata. Az őszi meccsek ugyanebből a fordulóból [.pdf – 208KB]

A futballválogatott montenegrói fellépése miatt a teljes NB II-es mezőnyt arra kötelezték, hogy vasárnap lépjen pályára, így aztán a hét utolsó napján, 15 órától rendezik a Tuzsér–Nyíregyháza megyei rangadót is. A Szpari hat pontot gyűjtött az eddigi két tavaszi meccsén, a hazaiak rajtja viszont elmaradt a várakozástól, mert bár Kecskeméten pontot szerzett az Erdért SE, otthon vezetésről vesztett a Bőcs ellen.
– Persze, hogy benne maradtak a vereség nyomai a csapatban, a héten minden energiát arra fordítottunk, hogy helyre tegyük a csapatot, aztán a vasárnapi fellépés után majd együtt értékeljük a két hazai találkozónkat – adott helyzetjelentést a tuzséri mindennapokról Brekk János a szakmai stáb képviseletében.

Élre állhatnak

Akár az élre is kerülhet vasárnap a Spartacus,
amennyiben jobb eredmény ért el Tuzséron, mint a
csütörtök esti kupameccsen a Vasastól hazai pályán
2–0-ás vereséget szenvedett Ferencváros Makón.
Nehezíti a nyíregyháziak helyzetét, hogy a
szombaton névnapját ünneplõ csapatkapitány,
Bagoly Gábor három sárga lap miatt, az elsõ
nyíregyházi gólját a Kecskemét ellen
megszerzõ Montvai Tibor pedig bokasérülés miatt
nem játszhat. A piros-kékek kerete azonban van olyan erõs,
hogy gond nélkül pótolni tudják a hiányzókat.

– A vereség okai közé tartozott: néhány ember elkényelmesedett azáltal, hogy biztosnak érzi a helyét a csapatban, hiányzott az a tűz, ami a Tuzsért jellemezni szokta. Vasárnap viszont minden adott ahhoz, hogy a játékosok kellően fel legyenek pörögve, hiszen bajnokesélyes megyebeli csapat látogat hozzánk, és akit ez nem tüzel, az jobb, ha elgondolkodik a folytatáson.

Az összeállításban csak kényszerből tervezünk változtatást, a védelemben Mező Ádámot kell pótolnunk. Ő duplán hiányzik: három sárgás és a Szparitól is azzal a kitétellel kaptuk kölcsön, hogy ellene nem szerepelhet.
Az ősszel a Tuzsér volt az első csapat, amely pontot vett el a Spartacustól, vajon jelen állapotában képésnek tartja-e a szakmai stáb ugyanerre Csobánékat?
– Külön pikantériát ad a mérkőzésnek, hogy eddigi szereplésével egyértelmű bajnokesélyessé nőtte ki magát a Szpari – mondta Brekk János.

– A „jólértesültek” már tudni vélik, hogy segíteni kívánunk a nyíregyháziaknak. Ez így is van, hiszen mindent megteszünk azért, hogy a Ferencvárost is hazai környezetben fogadhassuk és pontot, pontokat vegyünk el tőle. Az igazán sportszerű segítség ez lenne, de a vasárnapi meccs éles lesz!

Latolgattuk az esélyeket, és persze, hogy arra a megállapításra jutottunk: a Nyíregyháza jobb csapat, egyénileg jobban képzett játékosokból áll. Ugyanakkor mellettünk szól a hazai pálya, a nem túl jó minőségű, katlanszerű játéktér. Azt szeretnénk, ha bármilyen eredmény esetén is megmaradna az a jó kapcsolat, amely a két klub együttműködését eddig jellemezte.

– Bodnár Tibor –