Lerántották a leplet! – Rendőrnap Miskolcon

Akt.:
Lerántották a leplet! – Rendőrnap Miskolcon
Lerántották a leplet! – Rendőrnap Miskolcon - © Fotó: police.hu
Miskolc – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola 2015. április 23-án tartotta a Rendőrség Napja alkalmából szervezett ünnepségét.

A látogatók különböző imitált rendőri intézkedéseknek, látványos bemutatóknak, veszélyes szituációkat prezentáló helyzeteknek lehettek szem és fültanúi, melyen felül saját kezükkel is kipróbálhatták milyenek a bűnügyi technikusok mindennapjai. Az érdeklődők a különböző rendőrségi szakmai ismereteken és ajánlásokon túl első kézből megtudhatták azt is, hogyan válhatnak az ország legnagyobb rendészeti szervének tagjává.

Intenzív képet adott a testületről a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak intézkedéstechnikai bemutatója, de az iskolatörténeti kiállítás is kínált különlegességeket a rendőrség életéből, akárcsak a „Spider” mentőcsoport keresőkutyás bemutatója.

A program vendégei megtekinthették a rendőrség, a katasztrófavédelem, valamint mentőszolgálat kiállított járműveit. A „technikai mustra” mellett tematikusan, különböző rendőrségi szakterületek, valamint a társszervek, köztük a Terrorelhárítási Központ (TEK) tevékenységét bemutató sátrak várták az érdeklődőket.

A Rendőrség Napja alkalmából ünnepélyes keretek között több rendőr is elismerésben részesült. Dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 71 kollégát részesített dicséretben és tárgyjutalomban, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetőjének megbízásából 3 főnek tárgyjutalmat adott át, míg Szűcs Tibor, a Telmon Kft. igazgatója 15 rendőrnek adott át elismerést.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –