Friss hírek

2010.03.13. 16:08

Fidesz: az MSZP-nek lellkiismeret-furdalása van Wittner Máriával kapcsolatban

<p>A Fidesz helyettes szóvivõje szerint az MSZP-nek bizonyára komoly lelkiismeret-furdalása van a magyar szabadságért harcoló, és emiatt halálra, majd életfogytiglani börtönre ítélt Wittner Máriával kapcsolatban. A Fidesz képviselõje hosszú évekig raboskodott a kommunista diktatúra börtönében, és "egészen elképesztõ módon most az utódpárt oktatja ki õt arról, hogy milyen választási listán szerepeljen vagy ne szerepeljen" - így reagált közleményben szombat délután Cser-Palkovics András az MSZP szóvivõjének sajtótájékoztatója után.</p>

Az MSZP szóvivõje szombaton a Fidesz és a Jobbik közötti együttmûködésrõl beszélt, amelyhez példaként említette, hogy Tarlós István, a Fidesz fõpolgármester-jelöltje a napokban többször beszélt a két párt testvériességérõl. Emellett a 2006-os választásokon több fideszes húzóember elfogadta a Jobbik támogatását, például Tarlós István vagy Rogán Antal - tette hozzá Budai Bernadett, aki emlékeztetett arra is: a Fidesz új listáján helyet kapott Wittner Mária, aki mindig is kiállt a Magyar Gárda mellett.

Tarlós István nem a Jobbik vezetõihez, hanem a szimpatizánsaihoz szól fõvárosi kampánykörútján, hogy meggyõzze õket arról a politikáról, amit a Fidesz képvisel - ezt mondta a Független Hírügynökségnek Szûcs-Somlyó Mária, a politikus sajtófõnöke szombaton Budai Bernadett tájékoztatója után.

Cser-Palkovics András "az önkényuralmi rendszer utódpártjának" nevezte közleményében az MSZP-t, szerinte a szocialista pártnak komoly lelkiismeret-furdalása van Wittner Máriával kapcsolatban, aki hosszú évekig raboskodott a kommunista diktatúra börtönében. A Fidesz helyettes szóvivõje hozzátette: "börtönviselt embereket az MSZP-nél is találunk, persze egészen más okokból, és egyre nagyobb számban. Javasoljuk, hogy a szocialisták inkább ezekkel a korrupt pártkádereikkel foglalkozzanak, és távolítsák el õket a közéletbõl" - írta még az ellenzéki politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!