Leopold a miskolci belvárosban

Leopold a miskolci belvárosban
Miskolc – Turistánk Leopold ígéretéhez híven kimozdult a lillafüredi nyugalmából és belátogatott a belvárosba. Beszámolója közben annyit fikázta a látottakat, hogy majdnem megcsaptuk. 

Igazi sznob ez a Leopold, mindig taxival jár, a Szinvapark magasságában vágódott csak ki az autóból, elmondása szerint az árral elégedett volt, csak néhány halál közeli élményt hanyagolt volna az utazás során. “A taxisok itt igazi hősök, valószínűleg előzőleg kamikaze-k voltak, mert olyan bátorsággal vágnak be az 1-es busz elé, ráadásul olyan gyorsan, hogy lepergett az életem a szemem elé és csak az óvodáig jutottam, amikor felocsúdtam.”

Természetesen Leopold még a kákán is csomót keresett az épülő-szépülő belvárosban, kiemelve az építészeti anomáliákat, „nem értem, hogy fér meg a szocreál a dualizmus kori építészettel”. Mi se értjük, de így alakult. Megnézte a Hősök terét, ahol éppen a tisztították a szökőkutakat, és megcsodálta a dísznövényzetből előkandikáló gazt. “Zöldövezet b…. meg” – szólt közbe egyre izgatottabb szerkesztő kollégám, de Leopold gátlástalanul mesélt tovább: “Úgy látszik itt Miskolcon népszokás a nyilvános helyen való vizelés, láttam húgyfoltokat a hősök terén, de konkrétan egy úriember az Uitz Béla úton a bokrokban könnyített magán, kb. száz méterre a nyilvános WC-től.”

Értetlenkedett még egy sort a Szinva-terasz miatt, miért nem lehet gyakrabban tisztítani a kövezetet, illetve miért vannak foltokban “rókanyomok”. Kollégánk nem bírt magával, közbevágott: “Közel az erdő azért”. Leopold nem zavartatta magát természetesen elkezdte fikázni a Szinva melletti sétányt: “nem értem, hogy a baloldalon miért ér véget a gyalogút, ráadásul a vakolat hullik az épületekről, na meg a zebrán majdnem elütöttek”.

“A falfirkák sem túl igényesek, és láttam falra festett majmokat a városban, de a helyi lányok… -alig tudta befejezni a mondatot, mert rémülten hátrált lila fejű kollégánk elől, de szerencséjére sikerült: …gyönyörűek”. Éppen hogy megúszta.
– sothis –

Leopold eddig kalandjai: