Leonor az infánsnő

Leonor az infánsnő
Egészséges leánygyermeknek adott életet Letizia hercegnő, Fülöp spanyol trónörökös felesége hétfő hajnalban – jelentette be a spanyol királyi udvar. Leonor a királyi pár első gyermeke.

A közlemény szerint az édesanya és újszülött kislánya is jól vannak.A 33 éves egykori tévébemondó és a 37 éves Fülöp herceg tavaly májusban keltek egybe. A gyermek születését csak november közepére várták, de Letizia hercegnőt vasárnap kora este vitték egy madridi magánklinikára, ahol néhány órával később – nyolc és fél hónapos terhesség után – világra hozta a kislányt. A magánklinika előtt hat órán át csaknem száz újságíró és fotóriporter várt a szakadó esőben.

Leonor az infánsnő címet kapja majd és Asztúria hercegnője lesz. A trónöröklési sorrendben azonban csak akkor léphet majd a második helyre – az első apját illeti meg -, ha később nem születik fiútestvére, illetve ha csak lánytestvérei lesznek. Ha Leonor a trónra léphet, akkor ő lenne az első női trónörökös II. Isabel királynő óta, aki 1833-tól 1868-ig uralkodott Spanyolországban. Az újszülütt kislány a spanyol kirány és királyné hetedik unokája.