„Lenyúlták” az illegális dohányszállítmányt a cigándi orgazdák

Akt.:
„Lenyúlták” az illegális dohányszállítmányt
„Lenyúlták” az illegális dohányszállítmányt
Cigánd – Mintegy 100 kilogramm vágott dohányt kellett volna Vásárosnaményba eljuttatnia négy cigándi férfinak, akik azonban úgy döntöttek, ellopják és maguk próbálják meg értékesíteni az árut. Lebuktak.

A cigándi Tisza-hídnál egy gáton száguldozó autóra a figyeltek fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén megyei pénzügyőrei. A településen megpróbálták megállítani az autóst, de a sofőr menekülőre fogta. Még nagyobb sebességre kapcsolt és Cigánd utcáin kanyarogva próbált eltűnni a pénzügyőrök szeme elől. Végül egy nyitott kapun át behajtott egy – számára ismeretlen – ház udvarára, ahol nekiütközött egy betontuskónak. Ekkor az autóban ülő férfiak kiugrottak és futva menekültek tovább.

c3

A pénzügyőrök csaknem 100 kilogramm vágott dohányt találtak az autó csomagtartójában, a kesztyűtartóban megtalált forgalmi engedély alapján pedig percek alatt előkerítették a tulajdonost.

c2

A férfinak három társával együtt kellett volna a vágott dohányt leszállítania Vásárosnaményba egy számukra ismeretlennek, de miután átvették a dohányt úgy döntöttek, ellopják az árut és – haszonszerzés céljából – saját maguk értékesítik.

c4

A férfiak ellen orgazdaság bűncselekménye miatt feljelentést tettek a pénzügyőrök a NAV pénzügyi nyomozóinál.

– Varga Zoltán, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, sajtóreferens –