Nagyvilág

2010.03.29. 19:25

Nem volt harmadik robbanás a moszkvai metróban a belügy szerint

<p>Tagadja az orosz belügyminisztérium, hogy lett volna egy harmadik robbantás is a moszkvai metróban, a Prospekt Mira nevű állomásán - közölte hétfőn délután a Gazeta.ru, orosz hírportál.</p>

Korábban olyan hírek terjedt el ugyanis az orosz médiában, hogy volt egy harmadik robbantás is.


A legfrissebb hírek szerint két öngyilkos robbantó, akik a nyomok szerint nők voltak, legkevesebb 38 embert ölt meg és csaknem 70-et megsebesített a reggeli csúcsforgalom idején az orosz főváros két metrószerelvényében a Ljubjanka állomásnál és a Kulturij Parki állomásnál.

Az első robbanás helyi idő szerint nyolc óra előtt pár perccel történt a Lubjanka állomáson. A vészhelyzetekkel foglalkozó orosz minisztérium szóvivőjének elmondása szerint egy metrókocsiban történt a robbanás, amikor a szerelvény beállt az állomásra. A második robbanás nagyjából negyven perccel később történt, a szintén az orosz főváros központjában található Kulturij Park megállónál.

Egyelőre senki nem vállalta a felelősséget a merényletekért. A Szövetségi Biztonsági Szolgálat azonban azt közölte, hogy minden jel szerint észak-kaukázusiak voltak a támadók. Vlagyimir Putyin orosz kormányfő a támadás után kijelentette: megtalálják, és "elpusztítják" a merényletért felelős "terroristákat". Dmitrij Medvegyev orosz elnök pedig közölte, hogy Oroszország végigviszi a terrorizmus elleni harcot. Medvegyev utasítás adott arra, hogy "jelentősen" szigorítsák a biztonsági intézkedéseket a tömegközlekedési eszközökön, az egész országban.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!