Lengyelországban a Speedway Miskolc

A lengyel II ligában szándékozik jövőre rajthoz állni a Speedway Miskolc salakmotoros klub.

Mindezt Jacsó Tibortól, a miskolci vaspapucsosok elnökétől tudta meg lapunk.

– Az elmúlt időszakban a honi salakszórók lehetőségei eléggé beszűkültek – mondta Jacsó Tibor. – Kevesebben is vagyunk és nincs annyi versenye és meghívása a magyar motorosoknak, mint amennyire szükség lenne. A jelentkezésünket beadtuk a lengyel szövetséghez és várjuk a hivatalost választ.

Ha teljesítik az előírtakat, akkor akadálya nem igazán lehet a miskolciak rajthoz állásának, hiszen a polák harmadik vonal nyílt pontvadászat, ahol a lengyel klubok mellett ukrán és orosz csapat is szerepel. Megtudtuk: 6+1 fős gárdával kell neveznie a népkertieknek, ám mint Jacsó Tibor elmondta: nem hét fős, hanem nagyobb együttesben gondolkodnak. Mivel a tárgyalások jelenleg is folynak neveket egyelőre nem kívánt mondani a klubvezető.

Folynak a tárgyalások

– Reményeim szerint a miskolci versenyzők mellett olyan vaspapucsosokkal is sikerül megállapodnunk, akikkel igazán ütőképes, feljutásra esélyes gárdát sikerül összehoznunk – tette hozzá a Speedway Miskolc elnöke. – Mivel jóval több versenyünk lesz, elkezdtük a tárgyalásokat a következő esztendőről partnereinkkel. Bizakodóak vagyunk a város salakmotoros életével kapcsolatban, hiszen a lengyel ligaversenyek mellett több nagyon komoly nemzetközi eseményt – a Sziráczki Emlékversenyt, a Világkupa selejtezőt és az egyéni Európa-bajnokság döntőjét – is megrendez Miskolc 2006-ban.

JLI