Lengyelül is olvasható a legnagyobb brit bulvárlap

Szombaton jelent meg a legnagyobb brit bulvárlap, a Sun első lengyel nyelvű kiadása.

Az újság megjelenését az Európa-bajnokság kezdetére időzítette a szerkesztőség. Azt tervezik, hogy legalább hat napon át jelentetik meg a bulvárlapot lengyelül. A kiadvány a “Polski Sun” ( magyarul Lengyel Sun) nevet viseli, és 68 ezer példányban nyomtatják.

Dagmara Gladys, a lengyel kiadvány főszerkesztője azt mondta, hogy a Sunból megtartották a legjobb részeket, amelyeket lefordítottak lengyelre, de emellett saját cikkeket is közölnek. Az első számban például olvasható egy exkluzív interjú a volt lengyel elnökkel, Lech Walesával. Az olvasók emellett a lengyel pápáról, II. János Pálról is olvashatnak.

Nagy-Britanniában a becslések szerint legalább 600 ezerre tehető a lengyel vendégmunkások száma. Őket szeretné elérni a legnagyobb brit bulvárlap. Dagmara Gladys egyelőre nem tudta megmondani, hogy a labdarúgó EB után is folytatódik-e a lap lengyel nyelvű kiadása.

A Sun című lap napi 3 millió példányban jelenik meg a szigetországban.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s