Lengyel Zoltán ragaszkodik a helyéhez – a Fidesz pedig ahhoz, hogy átadja

A Fidesz továbbra is azt szeretné, ha Lengyel Zoltán volt fideszes, jelenleg független képviselő már hétfőn átadná a helyét egy fideszes képviselőnek a költségvetési bizottságban. Ezt Varga Mihály (Fidesz) a bizottság elnöke nyilatkozta a testület csütörtöki ülésének szünetében.

Az ülésen részt vett Lengyel Zoltán is, aki újságíróknak azt nyilatkozta: ragaszkodik a költségvetési bizottságban betöltött helyéhez már csak azért is, mert az ifjúsági bizottságban ajánlottak fel neki másik helyet, ahhoz a témához azonban nem ért annyira.

Varga Mihály leszögezte: a Fidesz is ragaszkodik a korábbi frakciók közti megállapodásban rögzített 13 helyhez a költségvetési bizottságban, azonban jelenleg csak 12 fideszes képviselője van a testületnek.

A testület elnöke és Lengyel Zoltán szerint is a helyzetet Szili Katalin Házelnöknek és a Házbizottságnak kell megoldania.

Az ügy előzménye, hogy a költségvetési bizottság néhány hete éppen Lengyel Zoltán és egy másik független, de volt fideszes képviselő – Tóth András – távolmaradása miatt tartotta általános vitára alkalmasnak az adótörvényeket és a Robin Hood-adóról szóló javaslatot. A két képviselő távollétében a 14 szocialista igen mellett csak 13 ellenzéki nem szavazat érkezett.
Az Országgyűlés múlt hétfői ülésén arról már döntött, hogy Borsos József (Fidesz) vegye át Tóth András helyét a költségvetési bizottságban.Sporthírek