Lengyel Zoltán, megvert fideszes – még várják a szakértői jelentést a rendőr sérüléseiről is

A Központi Nyomozó Ügyészségen még várják az orvosszakértői jelentést annak a rendőrnek a sérüléseiről, akit állítása szerint megütött Lengyel Zoltán országgyűlési képviselő, mikor igazoltatni akarta a politikust. Közben a Fővárosi Főügyészség is vizsgálódik: elemzik a képviselő sérüléseiről a múlt héten elkészült orvosi véleményt.

Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Ügyészség vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy ezen a héten tovább folynak a képviselő ügyében a tanúkihallgatások, illetve várják az orvosszakértői véleményt a megütött rendőr sérüléseiről. Ennek ismeretében tudnak továbblépni a nyomozásban – tette hozzá Keresztes Imre.

Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője azt közölte, hogy Lengyel Zoltán sérüléseiről a múlt héten elkészült szakértői véleményt elemzik. A politikus ügyvédje, Futó Barnabás a Független Hírügynökségnek korábban azt mondta: a vizsgálat szerinte azt igazolja, hogy Lengyel Zoltán sérülései nem csak eséstől keletkeztek. Lengyel Zoltán feljelentése szerint július 8-án Budapesten, az Alagút utcánál igazoltatni akarták a rendőrök, de mivel nem voltak nála iratai, állítása szerint kirángatták az autójából, leteperték, megrúgták.

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség is nyomoz ugyanis a rendőrség feljelentette Lengyelt hivatalos személy elleni erőszak miatt. Állításuk szerint éppen a politikus támadta meg az intézkedő egyenruhásokat. Lengyel pedig a rendőröket jelentette fel, bántalmazás miatt.