Lengyel Zoltán, megvert fideszes – csütörtökön kapja meg a frakcióvezető a kilépésről szóló levelet

Lengyel Zoltán csütörtökön levélben értesíti a Fidesz-KDNP frakciót hivatalosan arról, hogy átül a független képviselők közé. A levelet Navracsics Tibornak fogja eljuttatni a rendőri igazoltatáskor verekedésbe keveredett képviselő. Futó Barnabás, Lengyel Zoltán ügyvédje a Független Hírügynökségnek megerősítette, hogy a politikus nem mond le párttagságáról, de ügye tisztázásáig kilép a Fidesz-KDNP frakciójából. A képviselő a függetlenek között politizál tovább egy ideig.

Futó Barnabás elmondta, hogy Lengyel a frakcióból való kilépését nem személyesen fogja intézni. Az ügyvéd elmondta, hogy védence azt ígérte, még csütörtökön levelet fog eljuttatni Navracsics Tiborhoz, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjéhez. A kilépés oka egyébként, hogy rendőrségi ügye miatt ne kerüljön kellemetlen helyzetbe a frakció. Futó Barnabás korábban a Független Hírügynökségnek azt mondta maga sem tudja, hogy hol tartózkodik védence.

Lengyel Zoltánt július elején Budapesten az Alagútnál igazoltatták a rendőrök. A képviselő szerint megverték az egyenruhások, de a rendőrök szerint pont fordítva történt: a képviselő ütötte meg egyiküket. Az ügyben a politikus és a rendőrök feljelentése alapján is indult egy-egy nyomozás.

A képviselő védője közben kedden újabb feljelentést juttatott el postán a nyomozó ügyészekhez. Ebben jogellenes fogvatartás miatt tesz feljelentést a rendőrök ellen. Futó Barnabás korábban a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a rendőrök még másfél órát fogva tartották Lengyel Zoltánt azután, hogy élettársa bevitte a kapitányságra a képviselőségét igazoló diplomata útlevelet. A feljelentés további sorsáról az ügyvéd szerint hamarosan döntés várható.