Lengyel Zoltán feleségének ki kell költöznie – jogerős bírósági döntés

Lengyel Zoltán feleségének, Dobrovitzky Imelda háziorvosnak el kell hagynia és rendeltetésszerűen vissza kell adni sáregresi szolgálati lakását szeptember 14-ig. A Sárbogárdi Bíróság pénteki döntése jogerős.

Az eljárást a sáregresi önkormányzat indította, mert a Fejér megyei faluban egy másik orvos megpályázta és megnyerte a háziorvosi körzetet, amelyben eddig Dobrovitzky Imelda, Lengyel Zoltán országgyűlési képviselő felesége helyettesítésben látta el a teendőket. A rendelőt július 13-án átadta Dobrovitzky Imelda, ám a szolgálati lakásból nem költözött ki.

Seregres polgármestere korábban azt mondta: az ÁNTSZ előírása szerint az orvosi rendelőhöz szükséges mellékhelyiségeket akarja az önkormányzat a lakásból kialakítani. Dobrovitzky Imelda azonban férje elleni politikai támadásnak vélte, hogy el kell hagynia a lakást, és azt nyilatkozta, nincs hova mennie két gyermekével.

A Független Hírügynökség Aszmann Gézától, Simontornya aljegyzőjétől megtudta: Dobrovitzky Imeldának – aki a település háziorvosa – 102 négyzetméteres szolgálati lakást biztosít az önkormányzat.

A háziorvos az első tárgyaláson 1,2 millió forintot kért az önkormányzattól, a lakásban elvégzett felújításért. Mocsári Eleonóra, Sárgeres polgármestere a Független Hírügynökségnek elmondta: Lengyel Zoltán felesége most visszavonta ezt a követelését. A bírói döntés szerint szeptember 14-ig el kell hagynia a lakást, és rendeltetésszerűen kell visszaadnia. A felperes és az alperes is lemondott fellebbezési jogáról, így a döntés jogerőre emelkedett.

Lengyel Zoltán egyébként külön él családjától, Pesten. Az országgyűlési képviselő rendőrségi ügy miatt került a figyelem középpontjába, amikor július 8-án Budapesten, az Alagútnál igazoltatták. A rendőrök azt állították, hogy a képviselőnél nem voltak iratok, nem mondta meg a nevét, és megütötte egyiküket. Lengyel Zoltán elismerte, hogy nem voltak nála papírjai, de szerinte őt ütötték meg többször is a rendőrök. Az ügyben a rendőrség és a képviselő is feljelentést tett.

Lengyel Zoltán korábban Sáregres polgármestere volt. A helyiek szerint azért vesztette el a választást, mert képviselő-testülete olyan határozatot hozott, amely egyesíteni akarta felesége simontornyai orvosi körzetét a sáregresivel. A sáregresiek azonban aláírásgyűjtést kezdtek a határozat ellen, amit ezért végül visszavontak. A kezdeményezés azonban úgy felborzolta a kedélyeket, hogy emiatt sokan nem szavaztak Lengyelre.