Friss hírek

2008.08.27. 14:49

OROSZ-GRÚZ: Kína aggodalmát fejezte ki a grúz tartományok elismerése miatt

<p>Kína szerdán aggodalmát fejezet ki, amiért Moszkva elismerte a két szakadár grúz tartomány, Abházia és Dél-Oszétia függetlenségét. Az Oroszországgal szoros kapcsolatot ápoló, és saját szakadár tartományai miatt is aggódó Peking eddig nem nagyon szólalt meg a grúz válsággal kapcsolatban.</p>

Kína aggódik a legújabb fejlemények miatt Abházia és Dél-Oszétia kérdésében - idézte a kínai külügyminisztérium szóvivőjét a hivatalos Új Kína hírügynökség. Peking reményét fejezte ki, hogy a felek párbeszéddel, tárgyalásos úton meg tudják oldani a kérdést - közölte a kínai külügyi szóvivő, jelezve, hogy tisztában vannak a régió bonyolult történelmével.

Dmitrij Medvegyev orosz elnök szerdán Pekingbe utazik, hogy találkozzon Hu Csin-tao kínai elnökkel.

A nyugati ország többsége egyértelműen elítélte a Grúziában végrehajtott orosz akciókat, és a két szakadár tartomány elismerését. Kína azonban nem nagyon szólalt meg az ügyben, eddig csak annyit közöltek: remélik békés úton sikerül rendezni a kérdést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!