Lengyel internetes politikai teszt: ki tudja megkülönböztetni a kormányfőt az államfőtől

Internetes politikai játék terjed Lengyelországban. Egy online teszt, amely azt méri, hogy a játkos képes-e megkülönböztetni a lengyel miniszterelnököt, Jaroslaw Kaczynskit a köztársasági elnöktől, Lech Kaczynskitól, akik egypetéjű ikrek.

A játékos a www.cda.pl/gry-online/3/kaczki.php oldalra lépve először két 10 körüli szöszi kisfiú képét látja “A két kis holdtolvaj” című 60-as évekbeli lengyel gyermekfilmből, amelyben a két ikret a mai kormányfő és államfő alakította. Aztán egymás után 20 arcképet lát, 10-et az egyik, 10-et a másik fivérről, és minden egyes kép után a két név egyikére kell klikkelnie. A végén megtudhatja, hogy hány százalékos volt a találati pontossága.

A két testvér közül Jaroslaw (a kormányfő) 45 perccel idősebb, de ez nem látszik. MIndkettő zömök, kerekképű. Annyira hasonlítanak egymásra, hogy néha még a közeli munkatársaik is összetévesztik őket.

Segítség lehet, hogy az államfőnek, Lechnek van egy anyajegye a bal arcán. Csakhogy a 20 kép között fiatalkoriak és távoliak is vannak, amelyen az anyajegy nem látszik. Sőt olyan kép is akad a pakliban, amelyen profilból csak a jobb arca látható ki tudja, melyik Kaczynskinak.Sporthírek