Lendvai Ildikó: 2011-tõl lehetséges nyugdíjprémium, errõl beszélt Mesterházy Attila

Tévesen jelent meg az MSZP honlapján a hír, nem ebben az évben, hanem 2011-ben várható ugyanis az elsõ nyugdíjprémium. Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt ezt mondta egy újpesti lakossági fórumon csütörtökön – tudta meg a Független Hírügynökség Lendvai Ildikótól péntek délután. Az MSZP elnöke Székesfehérváron tartott sajtótájékoztatót.

Mesterházy Attila a nyugellátásról szóló törvény vonatkozó részét ismertette. Ebben az áll, hogy ha a gazdasági növekedés legalább 3,5 százalék lesz, akkor kaphatnak majd nyugdíjprémiumot az erre jogosultak. Ez 2011-ben már lehetséges lenne, így abban az évben már sor kerülhetne a folyósítására – tette hozzá. Õ is jelen volt, amikor a párt miniszterelnök-jelöltje errõl beszélt – mondta Lendvai Ildikó pénteken, és a tévedésért elnézést kért.

Az mszp.hu arról számolt be, hogy csütörtökön, Újpesten az MSZP miniszterelnök-jelöltje azt mondta: akár egyheti nyugdíjuknak megfelelõ prémiumot is kézhez vehetnek idén a nyugdíjasok.

Az MSZP elnöke pártja elsõ, Fejér megyei kampányrendezvényen vett részt pénteken. Ez elõtt tartott sajtótájékoztatót Székesfehérváron.

Lendvai Ildikó azt mondta: az MSZP írásos, számon kérhetõ programjával a Fidesszel vitára is ki mer állni, még akkor is, ha az nem vállalja azt. Kiállnak az elmúlt nyolc év eredményeiért. Ez alatt az idõ alatt 17 százalékkal nõtt a GDP, az átlagbér és -nyugdíj megduplázódott, a vásárlóértékük pedig 30 százalékkal emelkedett. Hangsúlyozta: ha a gazdaság az általuk megkezdett úton halad tovább, akkor a következõ négy évben kétezer milliárd forinttal több kerül a költségvetési kasszába. A bruttó bérek a 20 százalékkal, a nettó bérek 25 százalékkal nõhetnek – tette hozzá a pártelnök.Sporthírek