Lendvai: A Fidesz lapít, ha a szélsőségekről van szó

Lendvai Ildikó szerint szombaton bebizonyosodott, hogy a betiltott Magyar Gárda és a Jobbik törvényt szeg és rendet bont. Az MSZP elnöke vasárnapi közleményében leszögezi, most már a Fidesz is többet mondhatna annál, mint hogy “nem kommentálja” a Gárda feloszlatásáról szóló bírósági ítéletet, de szerinte a Fidesz lapít, ha a szélsőségekről van szó.

Az MSZP elnöke szerint a Magyar Gárda és a Jobbik nem őrzi a törvényességet, hanem felrúgja, nem pótolja a rendőrséget, hanem ellene fordul. Nem biztonságot teremt, hanem felfordulást okoz.

Lendvai Ildikó szerint azzal, hogy a Fidesz nem akar színt vallani a szélsőségekkel kapcsolatban, azt a gyanút kelti, hogy a kordonbontásnál és a Turul-szobor ügyénél súlyosabb ügyekben is a törvényszegők pártján van.

Az MSZP szombati kongresszusán olyan intézkedéseket kezdeményezett, amelyek valóban a nagyobb rendet szolgálják – áll a közleményben. Olyan rendet, amelyben semmilyen bűn nem marad büntetlenül. Lendvai Ildikó szerint az MSZP megoldásokat kínál, a Fidesz viszont csak ígérget és ha a szélsőségekről van szó, lapít.