Lendületes kisvállalkozói növekedés

Lendületes kisvállalkozói növekedés
Elképesztő gyorsasággal növekedtek a megyei kisvállalkozók tavaly az Erste Bank tapasztalatai szerint.

Megyénkben a kisvállalkozások hitelfelvétele az elmúlt egy évben az országos átlagban mért 8 százaléknál is gyorsabban, 39 százalékkal növekedett – hangsúlyozta miskolci sajtótájékoztatóján Erdei Zsuzsa, az Erste Bank kisvállalkozási területének vezetője. – A folyószámlahitelek szerződött összege Borsod-Abaúj-Zemplénben 128 százalékkal nőtt – ez messze meghaladja az országos átlagot, ami a megye gazdasági teljesítményének felzárkózását mutatja.

Mint mondta, a kisvállalkozók esetében a folyószámlahitel sokszor nem a likviditást segíti, hanem kisebb-nagyobb beruházásokat fedez, ám az élénkülő gazdasági tevékenységre utal, hogy nőtt ebben a körben a kifejezetten fejlesztési célú kölcsönök felvétele is. Az úgynevezett eseti hitelek szerződött összege a megyében 53 százalékkal emelkedett – ez is bőven meghaladja az országos átlagot.

Havonta 100 forintért

Erdei Zsuzsa hangsúlyozta: az Erste a kisvállalkozások jobb kiszolgálása érdekében teljesen átalakítja a nekik szóló hitelezési rendszerét, sorozatban lép piacra kisvállalkozásoknak kínált új konstrukcióival. A bank új stratégiájának részeként olyan számlacsomagot kínál a kisvállalkozóknak, amelynek havi számlavezetési díja csupán 100 forint. Ezzel az alacsonyabb árbevételű vállalkozásoknak kínálnak olcsó megoldást. A Smart számlacsomag a kisvállalkozások bevételi és kiadási sajátosságaihoz alkalmazkodik: díja a havi forgalomhoz igazodik, az eseti forint átutalásoknál pedig csak a pénzügyi tranzakciós illetéket kéri el díjként a bank.

 

– PR cikk –